Centraal gelegen in de Franse Alpen biedt Venosc veel afwisseling. Natuur, sportieve bezigheden, gezelligheid en cultuur zijn onder voetbereik. Venosc is voor het grootste deel autovrij waardoor u lekker door de gezellige straatjes kunt wan­delen. De belangrijkste stad van de streek, Grenoble, is nog geen uur rijden. Via de col de Lautaret is het oude, ommuurde stadsdeel van Briançon erg gezellig. Het nationale "parc des Ecrins" en het skigebied van "Les Deux Alpes" zijn op wandel­afstand van het huis.

kaart

Via een wandelpad stap je binnen vijf minuten op de snelle kabelbaan-verbinding naar het skigebied van Les 2 Alpes. Omdat hier in de winter èn in de zomer kan worden geskied, is het altijd mogelijk om via de ski-liften eens een kijkje te nemen op de gletsjer.

In de zomer, maar ook in het voor- en najaar, kunt u hier prima fietsen, bergwandelen en klimmen. De wandel­tochten beginnen bij de voordeur en variëren van een klein wandelingetje na het eten tot meerdaagse berg­tochten. Voel u een echte bergpionier, ver weg van de bewoonde wereld, met een overnachting in een van de réfuges. Stuur ons een mailtje als u hierover meer wilt weten. In de zomer is het zwembad in het dal geopend voor wat afkoeling.

parc des ecrins

Behalve veel natuur is op korte rijafstand ook veel cul­tuur en historie te bereiken. Dichtbij ligt st. Christoph met een museum over de streek. Iets verder weg, ongeveer 45 minuten rijden, ligt Grenoble. In het oude centrum kunt u gezellig rondslenteren en een terrasje pakken, winkelen of een museum bezoeken. Aan de noordkant van de stad kunt u met een kabelbaan de hooggelegen citadel bezoeken.

Grenoble

Via de prachtige "col du Lauteret", rijdt u naar Briançon. Deze oude ommuurde vestingstad staat op de UNESCO wereld erfgoed lijst en mag u niet missen. De gezellige straatjes met kleine winkeltjes en de exposities in het museum zijn aanraders.

Briancon

In het op 10 (rij)minuten afstand gelegen Bourg d'Oisans kunt u boodschappen doen bij Casino (supermarkt). In het centrum is op zaterdagmorgen een weekmarkt. Ook heeft Bourg d'Oisans een aardig museum over streekflora/-fauna en mineralogie.

sluiten Venster sluiten