Venosc is de ideale plaats om het tijdens een wintersport vakantie iedereen naar de zin te maken. Fanatieke skiërs zoeken het hogerop in het grote, moderne skigebied van Les Deux Alpes. En het dal van Venosc biedt voor wandelaars het genot van een winterlandschap zonder alle drukte.

Het skigebied is modern van opzet, heeft meer dan 200 sneeuwkanonnen, 95 pistes, 55 skiliften en 225 km piste. Genoeg voor minstens een week skiplezier. Met de grote, skibare gletsjer heeft Les Deux Alpes altijd sneeuw.

Door het enorme verschil in hoogte, van 1300 tot 3600 meter, zijn heerlijk lange afdalingen mogelijk. Met een skipas van 6 dagen kan je ook in buurskigebied Alpe d'Huez gaan skiën of, vanaf het hoogste punt van Les Deux Alpes, een off-piste afdaling wagen naar het be­roemde La Grave.

Ski safari
Bezoek de grote skigebieden in de omgeving van Venosc. Natuurlijk het skigebied van Les Deux Alpes, verbonden met Venosc. Met de skipas van Les Deux Alpes kan je naar Alpe d'Huez, naar Serre Chevalier en het grote Voie Lactée, via Mont Genevre.

Off-piste skiën
In het skigebied zijn diverse inspirerende off-piste-afdalingen te maken. Voor de betere skiër of boarder is in de winter de afdaling van La Grave een belevenis. In een enorm, wit decor voel je jezelf ineens heel klein. Voor een nog grotere uitdaging is het soms ook mogelijk om af te dalen naar st. Christophe. Als de condities het toelaten. Vraag bij het office de tourisme naar een gids (guide haute montagne / hors piste) voor veiligheid en ter voor­koming van schade aan jonge bomen.

La Grave

sluiten Venster sluiten