Voor een sportieve vakantie heeft Venosc alles in huis. Wandelen, klimmen, raften, zomerskiën en nog veel meer. Van behoorlijk pittig voor echte bergsporter tot heel toegankelijk zodat families met kinderen ook volop kunnen proeven van allerlei activiteiten...

Bergtochten
Direkt vanuit het huis in Venosc kunt u een bijna verlaten bergdorp bereiken, naar de hoogste zonnestralen klimmen of verfrist door een waterval worden. Met uw rugzak nog dieper de bergen intrekken, met een overnachting in een réfuge, is een avontuur, ook met kinderen. Alles wat u nodig heeft zijn een paar berg­schoenen, een rugzak met voldoende drinken en eten voor onderweg, een wandelkaart en een "goed weer" bericht.

Mountain biken

Fietsen
Met de fiets kunt u alle kanten op. Uiteraard zijn veel wielerklassiekers beroemd geworden in deze streek. Noem de beklimmingen maar op: Col d'Ornon, Alpe d'Huez, Col du Lautaret, allemaal pittig! Minstens even avontuurlijk is het mountain biken; met de cabinelift omhoog en een afdaling vanaf de voet van de gletsjer op 3200 meter tot het dal op 1000 meter via aangegeven routes. Mountain bikes (frans: VTT) zijn in Les Deux Alpes te huur.

Via ferrata

Via-ferrata
Met gids kunt u op de Via Ferrata een echte berg­beklimmer worden. Deze klimroute is voorzien van de nodige beveiligingen waardoor het, met gedegen advies van de instructeur, veilig is om het bergklimmen eens mee te maken. De oorspronkelijke routes zijn ooit aan­gelegd voor de Italiaanse soldaten die zich zo sneller konden verplaatsen door de Alpen.

Ezeltocht
Slimme ezels: Om de réfuges diep in de bergen te bevoorraden gebruikte men vroeger ezels. De ezels kenden de weg naar de réfuges zo goed dat ze zelf met bepakking de bergen introkken. Wilt u een ezeltocht maken, erg leuk met kinderen, informeer dan bij de ezel­boerderij in het dal.

Raften
Vast al vaak gezien... over een wilde rivier met een rubberboot, nu toch maar eens doen.... Op de rivier Le Véneon in het dal bij Venosc worden dagelijks tochten georganiseerd. Er zijn ook niet "te wilde" programma's zodat kinderen ook mee kunnen.

Zomer-skiën
Op de gletsjer stuiven de skiërs voorbij alsof het winter is. De kwaliteit van de sneeuw is in de zomer anders dan in de winter en verschilt van dag tot dag. De eeuwige sneeuw en het uitzicht op de Mont Blanc maken een trip naar boven sowieso leuk.

sluiten Venster sluiten